ΠΟΡΕΙΑ

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ψυχολογίας ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην Αθήνα. Συνεργάστηκα με εφήβους, ενήλικες και εκπαιδευτικούς φορείς και απέκτησα πλούσια εμπειρία για το εκπαιδευτικό σύστημα, την αγορά εργασίας και τις δεξιότητες που χρειάζεται κάποιος να αναπτύξει για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Στη συνέχεια εργάστηκα ως υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικοινωνίας, πορεία που ολοκλήρωσα με το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, συνέχισα την τετραετή μου εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία και αποφάσισα να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας ανοίγοντας το δικό μου γραφείο.

Από το 2011 εργάζομαι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια στηρίζοντας ενήλικες και εφήβους να βρουν νέους και λειτουργικούς τρόπους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, να επικοινωνήσουν καλύτερα και να εργαστούν δημιουργικά και αποτελεσματικά για τη ζωή που επιθυμούν. Στην προσπάθειά μου αυτή χρησιμοποιώ μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τις γνωστικές, συναισθηματικές και σωματικές εμπειρίες του ατόμου και το πώς αυτές επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο έρχεται σε επαφή και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Ταυτόχρονα, συνεργάζομαι με επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς στον τομέα της οργανωσιακής ανάπτυξης και εκπαιδεύω ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω στη θεωρία της προσέγγισης Gestalt.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt και της EAGT (European Association for Gestalt Therapy).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Gestalt Practitioner in Organizations (GPO)

Έχοντας ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt και το MBA, ξεκινάω την επαγγελματική μου πορεία ως σύμβουλος επιχειρήσεων με βάση τη μέθοδο της Gestalt. Η διαδικασία αυτή αποτυπώνεται στο βιβλίο μου «Η τέχνη της αλλαγής», στο οποίο μαζί με τους Frans Meulmeester και Γιώργο Σταμάτη παρουσιάζουμε την παρέμβαση της Gestalt σε επιχειρήσεις για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

2012 – 2011

2011 – 2012

Στη διάρκεια του προγράμματος συμπλήρωσα 600 ώρες θεωρίας, μεθοδολογίας και εμπειρίας, 150 ώρες εποπτείας, 300 ώρες προσωπικής ανάπτυξης και 400 ώρες κλινικής άσκησης. Από τη συμπλήρωσή του και έπειτα παρακολουθώ κάθε χρόνο προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και προσπαθώ να συμμετέχω σε όλα τα συνέδρια προκειμένου να ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (με τις προδιαγραφές της EAGT)

2012 – 2009

2009 – 2012

2011 – 2009

2009 – 2011

Master’s in Business Administration (ΜΒΑ) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έχοντας εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ για δυο χρόνια αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο κόσμος των επιχειρήσεων προκαλούσε πάντα το ενδιαφέρον μου. Μέσω αυτού του προγράμματος σπουδών κατάφερα να συνδυάσω την οργανωσιακή ανάπτυξη με τη μέθοδο της Gestalt και έκανα το πρώτο μου case study διαχείρισης αλλαγής σε εταιρία στα πλαίσια εκπόνησης της διπλωματικής μου εργασίας.

2007 – 2002

2002 – 2007

Πτυχίο Ψυχολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Οι προπτυχιακές μου σπουδές στην Ψυχολογία επηρέασαν άμεσα την εξέλιξή μου ως επαγγελματία στο χώρο της ψυχικής υγείας. Έχοντας επιλέξει ως κατεύθυνσή μου την κλινική και κοινωνική ψυχολογία χρησιμοποιώ επιστημονικές μεθόδους προσέγγισης του ανθρώπου βασισμένες στη νευροψυχολογία, τη φυσιολογία και την ψυχιατρική.